Nextjet flyger vidare med permanent operativ licens

Efter en omfattande genomlysning av Nextjets verksamhet har Transportstyrelsen nu utfärdat permanent operativ licens som gör att bolaget nu, som planerat, kan flyga vidare även efter den 17 november.

- ”Mycket positivt att vi har fått ett besked och det är bra att alla inblandade nu vet vad som gäller. Att kunna erbjuda såväl affärs- som privatresenärer en bra tidtabell till Arlanda och Stockholm är viktigt för hela Jönköpingsregionen –
och nu kan vi tillsammans med Nextjet utveckla trafiken, säger Rony Forsberg, VD för Jönköping Airport”.

Bokningsingången för Nextjet har hållit i sig och stödet i marknaden har varit stort, trots oklarheten med licensen, vilket ger goda utsikter för en stark avslutning på året, kan man läsa i den pressinformation som Nextjet skickat ut .

- Med de nya ägarna tillförs inte bara kapital, utan även ny viktig kompetens. Det finns ett uppenbart behov av ett flygbolag som arbetar som Nextjet, och med den nya ägarbasen har vi utmärkta förutsättningar att framöver bli en allt starkare aktör på den nordiska flygmarknaden, säger Magnus Ivarsson, VD och delägare i Nextjet.

Läs Nextjets pressinformation