Destination Jönköping

Destination Jönköping

Jönköping ligger vackert beläget längs Vätterns södra strand. Här kan du njuta av stadspuls, naturupplevelser och inte minst strandliv. Mitt i staden finns en två kilometer lång sandstrand! Eftersom Jönköping ligger strategiskt placerad mellan Sveriges tre största städer är det den perfekta platsen för möten och handel.

Jönköping är Sveriges fjärde största hotellstad, en av de restaurangtätaste städerna i Sverige och dessutom en av de största mässarrangörerna i Norden. Det är alltid något som händer här och människor att möta och lära känna. Staden består av lika delar vatten, gator och stränder. Stadskärnan är uppbyggd kring tre sjöar och har mysiga, smala gränder, affärer, caféer och restauranger. Jönköping är perfekt för dig som vill koppla av, shoppa och äta gott ute. Och när mörkret faller börjar det rika nattlivet med trevliga barer och pulserande nattklubbar. Det bjuds även på olika evenemang på Spira, vårt kulturhus, Jönköpings Teater och Jönköpings konserthus.

Vi har till och med ett naturreservat – Rosenlunds bankar – mitt i staden. I centrum finns även den vackra Stadsparken, med trevliga gångstigar, djur, lekparker och historiska byggnader. Bara några minuter från stadens centrum hittar du vattenfall, berg, ängar och skogsmark, utkiksposter och naturreservat. De flesta platserna kommer du lätt till med cykel via stigar och vandringsleder. Gränna och Visingsö är destinationer du inte får missa! Här hittar du förtrollande miljöer och utsikter, vackra herrgårdar, kullerstensbelagda gator, cykelvägar, idylliska trästugor, slottsruiner, stigar och ekskogar. Var du än går känns det som att vara mitt inne i en levande historiebok. I det gamla brukssamhället Huskvarna, som ligger öster om Jönköping, finns en uppsjö av kulturskatter att upptäcka. Här har det tillverkats vapen, fordon och apparater med det världsberömda varumärket Husqvarna sedan 1600-talet.

Destination Jönköping AB arbetar för att få fler att upptäcka Jönköping och allt som erbjuds på de olika platserna i vår destination. Vårt fokus ligger i att utveckla vår besöksnäring, skapa fler nationella evenemang och få fler att förlägga stora möten här.

Läs mer på www.destinationjonkoping.se


Bilden på sidan är tagen av Jönköpings Energi.