Handelskammaren

Region Jönköpings Län är Sveriges ledande industriregion. Gnosjöandan, Möbelriket & Träcentrum är bara några exempel på den småländska klurighet och entreprenörsanda som finns i denna region.

Regionen har cirka 10.000 registrerade företag med en stor andel små och medelstora tillverkande företag och många av dessa är underleverantörer till världsledande företag. Flera stora internationella koncerner och företag är baserade i regionen som tex Husqvarna, SAAB, KABE, SAPA, Kinnarps, IKEA, Fagerhults, THULE, Trioplast, ITAB och ANSA.

En del i den småländska andan är samarbete och ett exempel på detta är det goda samarbetet mellan Högskolan i Jönköping och näringslivet. Detta har resulterat i att idag har företagen i regionen en hög kompetens och en internationellt erkänd hög konkurrenskraft. Läs gärna mer om Högskolan här.öppnas i nytt fönster

Jönköpings strategiska läge gör regionen ledande inom transport, logistik och kommunikation vilket är en förutsättning för det logistik intensiva näringslivet som finns här. Detta skapar förutsättningar för att kunna konkurrenskraftigt utvecklas som företag.

För mer information om näringslivet i regionen se www.handelskammarenjonkoping.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster