°

Andorra

Gillar du Alperna kommer du att älska Pyrenéerna!

Nu kan du boka din charterresa till Pyrenéerna direkt från Jönköping

NYHET! Till vintern 2019 erbjuds också Spaniens största skidområde, Baqueira/Beret

Andorra

Om du söker en skiddestination utan liftköer och som erbjuder fantastisk skidåkning, strålande sol, underbar mat till bra priser ska du boka din resa till Andorra.

Andorra är idag mest känt för sin otroligt fina och upplevelserika skidåkning, med pister belägna på över 2 500 meters höjd är Andorra således ett utav de mest snö- och solsäkra skidområdena i Europa. Med över 300 soldagar per år så är det bäst att du packar ner solkrämen. Det är också ett taxfree land som erbjuder ett stort utbud av restauranger, barer, och shopping i toppklass. Du kan njuta av kulinariska upplevelser som serveras genom en blandning mellan det franska och spanska köket. Andorra är ett litet land med stora upplevelser som är beläget mellan Frankrike och Spanien i den mäktiga bergskedjan Pyrenéerna.

Grandvalira skidsystem

Grandvalira är det största skidsystemet i Andorra och erbjuder mer än 210 km pist. Här hittar du pistkartan. Här finns 68 toppmoderna liftar och med 128 nedfarter utformade med olika längd och svårighetsgrader. Storleken på skidsystemet och Pyrenéernas utformning gör att alla skidåkare kan hitta sin egen utmaning, det underlättar också att pisterna är breda och alltid välpreparerade. Här finner du världscupsbackar för alla alpina discipliner. Även världscupen i flygande kilometern går här varje år.

13-17 mars arrangeras världscupsfinalerna för både damer och herrar i samtliga discipliner. Missa inte tillfället att se världens bästa alpina skidåkare live.

Liftsystemet har kapacitet för över 120 000 personer i timmen vilket gör att liftköer är mycket ovanligt! Det finns mycket bra offpiståkning och många områden kan du nå med lift, även flertalet stora funparks finns för den som vågar. En av världens främsta freestyleåkare, svenske Henrik Harlaut har flyttat till Andorra för skidåkningens skull och nu fått en funpark uppkallat efter sig. Under den starka solen kan du avnjuta en underbar måltid på någon av de 40-talet restaurangterasser som är belägna uppe i det fantastiska skidsystemet.

Om du söker en skiddestination utan liftköer och som erbjuder fantastisk skidåkning, strålande sol, underbar mat till bra priser ska du definitivt boka in dig på detta spännande resmål!

Baqueira/Beret

Efter den fenomenala succé Andorra varit sen Quality Travels lansering för 10 år sen är det nu dags att presentera ännu en spännande nyhet i Pyrenéerna.
Låt oss presentera: Baqueira/Beret, det största skidområdet i Spanien!

Hela 157 km härlig pist i storslagen natur. Tro inte att det är att det är blaskig, varm spansk snö du åker i… utan här åker du i torr pudersnö i välpreparerade fantastiska pister! Du finner långa och breda backar men ändå med stora offpistmöjligheter för den som önskar. Det är genomgående väldigt få liftköer, ibland helt obefintligt.

Baqueira/Beret är uppdelat i 3 sektorer: Baqueira, Beret och Bonaguia, allt sammanbyggt i ett skidsystem.
Detta är ett riktigt bra skidområde med snöklädda bergstoppar så långt ögat når. Det är helt klart i klass med Andorra och Alperna. Oexploaterat och inga liftköer.
En upplevelse utöver det vanliga för en skidälskare. Vintern 2017-2018 föll det över 10 m snö, då kan man snacka många puderdagar.

  • Systemet passar utmärkt både för riktigt rutinerade åkare och nybörjare.
  • Högsta åkhöjden ligger på 2 510 möh och fallhöjden ligger på ca 1000 m. Det finns 650 snökanoner.
  • 105 backar totalt varav: 17 svarta, 39 röda, 6 gröna, 43 blå
  • Du finner 25 restauranger/caféer i backen som erbjuder kulinariska spanska delikatesser. Restaurangerna i systemet håller hög standard och erbjuder både utomhus- och inomhusservering.

Längdskidåkning

I Baqueira kan du kombinera både utförsåkning och längdskidåkning. Det finns två riktigt bra längdskidspår, ett på 7 km och ett på 4 km. Vintern 2018 var Baqueira-Beret värd för FIS OPA Continental Cup Finals och Marxa Beret. Marxa tävligen är en mycket stor tävling som drar över 850 deltagare från hela världen. I längdskidspåren åker man kostnadsfritt! Det går en gratis shuttle buss hela vintern från skidbyn Baqueira till skidbyn Beret där spåret ligger.
Man kan även ta en taxi upp när som helst.

Upplevelser och aktiviteter

Från samtliga skidorter kan du enkelt ta dig till huvudstaden Andorra la Vella med buss. Det tar ca 20 min från El Tarter och 25 min från Soldeu. I Pas de la Casa finns ett stort utbud av shopping men vill du in till huvudstaden tar det ca 45 minuter. I Andorra la Vella finns det över 2000 taxfree butiker att shoppa runt i och behöver du fylla på med energi så finns det många riktigt trevliga restauranger och barer. Om du befinner dig i huvudstaden under din vistelse så rekomenderar vi även ett besök på Caldea – Europas största termalbadsanläggning där det friska vattnet fyller ut mer än 2000 m² av inomhus och utomhuspooler, bubbelbad, vattenfall och romerska bad.

Snabba länkar:
Allt inför skidresan till Andorra
Tillval och aktiviteter
FAQ - Vanliga frågor


Text: från qtravel.se
Foto: Q-Travel

aktuellt