°
Strand i Alanya

Antalya, Turkiet

Sandstränderna är långa, bergen gröna, basarerna vimlande och klimatet solsäkert.

VIKTIGT GÄLLANDE VISUM OCH PASS TILL TURKIET
Som svensk medborgare behövs inget visum för inresa i Turkiet men passet ska vara giltigt minst 150 dagar från utresedagen.


Populära Turkiet är tillbaka sommaren 2020!

Turkiets södra kust mot Medelhavet är den mest solsäkra och välbesökta. Här kan du välja mellan allt från lugna små strandbyar till fartfyllda badorter som Alanya och Side. Och allt från prisvärda semesterlägenheter till koncepthotell för barnfamiljer och vuxna livsnjutare. Prisnivån gör det lätt att unna sig både shopping och skaldjursmiddagar. Antalyakusten ger dig helt enkelt mycket semester för pengarna.

Vy över stranden i Antalya med höga berg i bakgrunden
Stranden i Antalya © Detur

Res hit med Detur - 11, 18 & 25 september 2020

De flesta av oss åker till värmen just för värmen, men visst är det skönaste efter en lång dag på stranden att slänga sig på sängen i ett skönt och fräscht rum? Känslan av solvarm och saltstänkt hud mot fräscha sängkläder. En tupplur innan middagen till kvällen. Detur har riktig fina hotell i Turkiet - både stora anläggningar med vattenparker och All Inclusive och mindre pittoreska hotell. Oavsett om du bor på våra hotell i Antalya, Side, Alanya, Kemer eller Belek så är det viktigaste för oss att du känner att du fått en bra service och en skön vila. Vi ställer stora krav på våra hotell i Turkiet, precis som du kan göra på oss.

Kryssningsbåt i en turkos vik
Kryssningsbåt i en turkos vik © Detur

Gületkryssning längs kusten bortom Kemer

Följ med till fantastiskt kristallklara vattnet som finns längs kusten när vi lämnar de stora semesterorterna bakom oss. Koppla av och njut av de fantastiskt vackra vikarna och solglitter som passerar framför dina ögon. Flygande fiskar, delfiner, stjärnklara tropiska nätter och vackra solnedgångar är bara några av de upplevelser du kan komma att möta under din vecka till havs. Låt dig, efter en händelserik dag till havs, vaggas till sömns av lugnande vågor och en fläktande havsbris. Luta dig tillbaka och låt besättningen fresta dig med måltider fyllda av läckerheter eller drick något svalkande från baren. Gör nya bekantskaper av olika nationaliteter eller ge kapten och besättningen en hjälpande hand ombord.

Båtarna är av trä, två modeller som heter Gület eller Ketch och är 19-27 meter långa. Här finns plats för 10-16 personer. Hytterna, som är små och mycket enkelt inredda, rymmer två passagerare och har en mindre dubbelsäng eller två enkelsängar. Alla hytter har ett mycket litet badrum med duschhörna och toalett. Medtag egen badhandduk. Det finns inte någon luftkonditionering i hytterna. Besättningen består av kapten, kock och en besättningsman. Det krävs inte några sjökunskaper för denna kryssning. Passagerarna är vanligtvis av olika nationaliteter. Är ni ett resesällskap på minst 12 personer disponerar ni själva hela båten (förfrågan måste göras för detta) för en härlig vecka till havs!

Läs dagsprogram och mer information om kryssningen på Deturs webbplatsToppbilden: Alanya, Turkiet, Foto: Detur

aktuellt