°

Antalya, Turkiet

Sandstränderna är långa, bergen gröna, basarerna vimlande och klimatet solsäkert.

VIKTIGT GÄLLANDE VISUM OCH PASS TILL TURKIET
Som svensk medborgare behövs inget visum för inresa i Turkiet men passet ska vara giltigt minst 150 dagar från utresedagen.


Populära Turkiet är tillbaka sommaren 2020!

Turkiets södra kust mot Medelhavet är den mest solsäkra och välbesökta. Här kan du välja mellan allt från lugna små strandbyar till fartfyllda badorter som Alanya och Side. Och allt från prisvärda semesterlägenheter till koncepthotell för barnfamiljer och vuxna livsnjutare. Prisnivån gör det lätt att unna sig både shopping och skaldjursmiddagar. Antalyakusten ger dig helt enkelt mycket semester för pengarna.

Antalya. Foto: Ving

Res hit med Ving - 13 juni 2020

När du bokar en resa till Antalya-området kan du välja mellan fyra olika resmål, vart och ett med sin speciella karaktär. I Side finner du ett av våra allra bästa familjehotell: Sunwing Side Beach, tillsammans med ett Sunprime-hotell för dig som reser utan barn. I Alanya kan du välja bland ett fyrtiotal hotell, varav tre Sunprime som samtliga har strandläge och den genomtänkta design som kännetecknar alla våra Sunprime-hotell. I Belek kan du välja bland några av kustens mest eleganta hotell och spela golf på tre förstklassiga banor. Antalya är en äkta turkisk storstad, komplett med lyxhotell och äkta turkiskt folkliv.

Elegant boende
Längs kusten i Antalya-området kan du välja bland över ett dussin hotell med fem hjärtan, många av dem med både strandläge och All Inclusive. Perfekt om du vill ha en semester med guldkant. Här finns också enklare hotell och möjlighet att boka en lägenhet, för den som reser med en mindre budget eller vill prova utbudet på kustens många marknader. Vill du göra det riktigt enkelt för dig bokar du ett hotell med All Inclusive, då ingår mat och dryck på hotellet under hela din resa.

Sol, bad och strand
Stränderna i Antalya-området är ofta kilometerlånga, med klart vatten, bra service och bra väder. Här behöver du sällan lämna stranden för att äta lunch eller njuta av en glass, allt finns inom räckhåll. Och säsongen är lång, från april till oktober kan du räkna med sköna bad och varm sol.

Sunwing och Sunprime
Ska du resa med barn till Antalya-området ska du ta en titt på vårt Sunwing Side Beach. Här finns allt man kan vilja ha på semestern, oavsett hur gammal man är: bekväma och genomtänkta lägenheter, massor av saker att göra, ofta tillsammans med Lollo&Bernie, och naturligtvis restauranger som serverar mat för både små och stora gäster. Om du ska resa utan barn rekommenderar vi något av våra fyra Sunprime-hotell i Antalya-området. Här kan du vara säker på en semester i vuxet sällskap, i eleganta omgivningar med utmärkt service.

Sunprime Alanya Beach Hotel. Foto: Ving

Res hit med Detur - 11, 18 & 25 september 2020

De flesta av oss åker till värmen just för värmen, men visst är det skönaste efter en lång dag på stranden att slänga sig på sängen i ett skönt och fräscht rum? Känslan av solvarm och saltstänkt hud mot fräscha sängkläder. En tupplur innan middagen till kvällen. Detur har riktig fina hotell i Turkiet - både stora anläggningar med vattenparker och All Inclusive och mindre pittoreska hotell. Oavsett om du bor på våra hotell i Antalya, Side, Alanya, Kemer eller Belek så är det viktigaste för oss att du känner att du fått en bra service och en skön vila. Vi ställer stora krav på våra hotell i Turkiet, precis som du kan göra på oss.

Alanya. Foto: Detur

Rundresa med Detur till Kappadokien
Många av oss vill gärna uppleva mer än sol och bad under semestern och lära oss något om landet vi besöker. Att få en närmare upplevelse av både natur, kultur och hur människor lever.

I Kappadokien får du uppleva den förtrollande naturen. Detta särpräglade landskap har i många år fascinerat och förundrat besökare från hela världen. Landskapets klippformationer böljar över slätten som ett månlandskap som formats av väder och vind. Här bodde människor så tidigt som 6 500 år f Kr i underjordiska städer och du kan se hur de bodde.

Följ med Detur på rundresa och lär känna landets historia, upplev historiska platser, hantverkstraditioner och en hisnande natur. Under en vecka reser vi runt med kunniga guider och moderna bussar i några av landets mest intressanta områden. Du har boende av hög klass längs vägen, får provsmaka det verkliga turkiska köket och du kan även köpa till extra upplevelser utanför vårt ordinarie program. Du får naturligtvis även möjlighet till både avkoppling och shopping under resan.

Läs mer här om rundresan till Kappadokien

Rundresa till Kappadokien. Foto: Detur

aktuellt