°

Gran Canaria

Favoriten! Här får du garanterat det bästa av sol och bad, god mat, nöjen, shopping och massor av sport – både på land och till havs.

Information från UD 2020-03-14:

Med anledning av den omfattande spridningen av det nya coronaviruset och den snabbt föränderliga och osäkra situationen som råder för resande avråder UD från icke nödvändiga resor till alla länder. I länder eller områden där UD sedan tidigare avråder från resor, gäller dessa beslut. Beslut om avrådan togs 14 mars 2020. Avrådan gäller till och med 14 april, varefter en ny bedömning kommer att göras.

Samtliga avgångar som är kvar av säsongen i mars och april till Gran Canaria från Jönköping är därmed inställda. För frågor om din resa kontaka din researrangör.

Aktuell information från TUI
Aktuell information från VingVälkommen till favoriten som har allt!

Ön är som en kontinent i miniatyr med ett härligt klimat året om och ett stort utbud av allt du behöver under semestern. Den solsäkra sydkusten lockar med fina sandstränder, men Gran Canaria erbjuder mycket mer än så – spännande natur, fina små städer och ett brett utbud av aktiviteter.

Upplev sanddynerna i Maspalomas, Playa del Inglés långsträckta sandstrand och öns modernaste semesterort Meloneras! Solsäkra Puerto Rico och pittoreska Puerto de Mogán bjuder på små vindskyddade strandstränder och trevliga hamnar.

Vill du ha ännu mer, väntar hela ön på dina upptäcktsfärder! Åk norrut till den gröna, bergiga delen med bananplantager och vackra gamla städer. Här uppe ligger den moderna storstaden Las Palmas med Catalinaparken, trendiga butiker i Triana och den gamla stan Vegueta från 1500-talet, som vimlar av små tapaskrogar. Stadens legendariska badstrand och strandpromenad Las Canteras är som gjord för sköna morgonpromenader.

Reser du till Gran Canaria med Ving utan barn rekommenderas Sunprime Atlantic View och har du barnen med dig toppar vi med Sunwing Arguineguín Seafront och Ocean Beach Club i Playa del Cura. Ving har dessutom flera Family Garden-hotell som inte heller gör någon barnfamilj besviken. När det gäller resmål kan vi erbjuda allt från härligt storstadsliv i Las Palmas till nöjesmetropolen Playa del Inglés och lugna pärlor som Puerto de Mogán på den solsäkra sydkusten.

Reser du med TUI kan välja boende som TUI Family Life med barnklubbar och populära RIU-hotell.
Stränderna, stämningen och det solsäkra klimatet gör att vi älskar att resa till Gran Canaria. Hela tiden förnyas utbudet med nya spahotell, shoppingarkader, vattenland, beach clubs och tapasrestauranger.

Film och foto: Karin Finér
Resmålsbild: Puerto de Mogan

aktuellt