°

Kap Verde

Kap Verdes ändlösa stränder och solsäkra klimat passar dig som både vill koppla av och uppleva något nytt på semestern. Du kan promenera i timtal längs ljusa stränder, vindsurfa, äta dagsfärska skaldjur och göra spännande utflykter.

OBS! Avgången till Kap Verde 2 februari 2020 är tyvärr inställd. För dig som bokat hänvisar vi till TUI Kundtjänst, tel 0771-84 01 00.

Ön Sal klättrar på topplistorna över soliga vinterresmål. Med TUI flyger du nonstop från Jönköping till ön Sal som är Kap Verdes mest välutvecklade turistö där du bor på hotell med bästa strandläge.

Avslappnat och färgstarkt
Ögruppen Kap Verde ligger i Atlanten utanför Senegals kust och här möts du av livsmottot "no stress". Musik och dans är en viktig del av kulturen och den kapverdiska musikstilen morna är en blandning av portugisisk fado och brasilianskt gung.
Till Kap Verde reser fler och fler som vill upptäcka något nytt och samtidigt bo bra. Du kan välja mellan flera stora resorthotell för familjer där det alltid finns något att göra. Men också mindre bed and breakfast nära vardagslivet. TUI "upptäckte" öarna för ett tiotal år sedan och har utvecklat ett brett hotellutbud där du hittar de bästa hotellen.

Strändernas Sal
Sal har liksom de andra öarna i Kap Verde ett soligt och varmt klimat. Längs de långa, breda stränderna fläktar det skönt. I Santa Maria, öns huvudort, ligger småbutiker som säljer flätade korgar, sjalar och smycken. Och så några butiker med surfingprylar eftersom sporten är stor här. På restaurangerna kan du välja från menyer med fisk och skaldjur som nyss fångats i havet utanför.

Nära till allt
Tempot är lugnt och avstressande och du märker snart att musiken är en viktig del av Kap Verdes kultur. Samtidigt som du kommer nära vardagslivet på Sal är en del hotell hela semestervärldar med mycket att välja på. Alla TUIs hotell har bra lägen i eller intill Santa Maria. Väljer du Blue Star Oasis Salinas Sea bor du nära både stranden och centrum. Reser du utan barn finns allt från små mysiga hotell till femstjärnig lyx på vårt Sensimar-hotell.

Visste du att...

  • Att de kapverdiska öarna var obebodda när de upptäcktes av portugiserna på 1450-talet och var fram till sin självständigthet 1975 en portugisisk koloni.

  • Idag har Kap Verde ca 425 000 invånare. Kap Verde betraktas som det politiskt mest stabila av alla länder i Afrika. Det officiella språket är Portugisiska.

  • Cachupa är nationalrätten och är en stuvning bestående av bl a bönor, fisk eller kött. Funana är namnet på en traditionell dans på Kap Verdeöarna. Morna är den traditionella kapverdiska känslosamma sångformen. Grouge är öarnas typiska rom, tillverkad av sockerrör.

aktuellt