Gå till innehåll
Vidunderlig utsikt över havet med palmer i förgrunden och berg i bakgrunden

La Gomera

La Gomera är Kanarieöarnas näst minsta ö men rymmer många upplevelser för dig som gillar storslagen natur, vandringar och idylliska småstäder.

Den charmiga lilla ön La Gomera ligger bara femtio minuters båtresa från Teneriffa. Ändå är det som att komma till en annan värld. Vandringsleder genom vackra lagerskogar, små badstränder och en genuin atmosfär är några av nyckelorden för att beskriva den fridfulla ön. Klimatet är lika bra som på de andra Kanarieöarna och det finns gott om små badstränder, bra hotell, charmiga strandpromenader och läckra restauranger. Men den genuina atmosfären är påtaglig med byar och småstäder i stället för höga hotell och massturism.

Utsikt över Agulo Coastal Village, La Gomera
Utsikt över Agulo Coastal Village, La Gomera © istockphoto

Natursköna vandringsleder
La Gomera är kanske mest känd som en plats där du kan vandra med utsikt mot hav och dalgångar. Trots att ön bara är cirka två mil i diameter är det en bergig vulkanö vars högsta topp når 1 485 m ö h. Ön har mer än 60 mil av vandringsleder genom tusenåriga skogar, palmdalar och förbi mörka lavastränder. I nationalparken Garajonay, vars uråldriga skog av lagerträd finns med på Unescos världsarvslista, går flera av de finaste vandringslederna. För att få ut mesta möjliga av upplevelsen kan du boka en botanisk vandring som leds av en kunnig guide.

Se dig omkring på ön
Förutom att vandra på La Gomera är ön perfekt för att hyra en bil och göra utflykter till småbyar och stränder med lugn atmosfär. Från utsiktsplatserna Los Roques kan du se solnedgångarna över Agandoklippan och andra vidsträckta vyer över klippor och raviner. Den idylliska byn Agulo, cirka en halvtimme med bil från San Sebastian, är ett annat av våra tips.

En liten by på La Gomera
En liten by på La Gomera © TUI

Stränder på La Gomera
Vulkanöns stränder består av svart lavasand eller småsten och bjuder på kristallklart vatten och små genuina strandtavernor där du kan beställa in grillad snapper och annan pinfärsk fisk. Playa de Santiago är öns populäraste strand men ändå liten till formatet.

TUI's resmål på La Gomera
San Sebastian – La Gomeras pittoreska lilla hamnstad kryllar av gränder, kyrkor, romantiska restauranger och 1400-talshus
Playa Santiago – fridfullt resmål på södra La Gomera med vita sockerbitshus och en fin strandpromenad. Vårt hotell ligger på en klipphylla och har öns enda golfbana
Valle Gran Rey – strandresmål nedanför klippväggar, vita byar och en dal med terrassodlingar. Här kan du varva strandliv med dagsturer längs vandringslederna upp i bergen

Resan till La Gomera
Resan hit går via grannön Teneriffa, där charterflyget från Jönköping landar. En kort busstransfer (ca 20 min) och färjeresa (ca 50 min) tar dig till La Gomera.