Gå till innehåll
Stor pool på ett hotell på Teneriffa

Teneriffa

När du inte vill ligga på stranden kan du shoppa, klubba, gå på spa, ta en heldag i vattenlandet Siam Park, göra naturutflykter och äta tapas eller skaldjurspaella.

Viktig information för resenärer till Kanarieöarna

Covid-19-test:
Vid inresa i Spanien och på Kanarieöarna (Gran Canaria, Teneriffa eller Lanzarote) kräver spanska myndigheter att du uppvisar ett negativt covid-19-test. Kravet gäller för samtliga inresande ifrån ett högriskland, i dagsläget inkluderar detta Sverige.

Både TUI och Ving erbjuder gratis Covid-19-test när man bokar sin resa hos dem.

Kompletterande uppgifter - fylla i formulär:
För inresa till Spanien krävs även kompletterande obligatoriska uppgifter för alla resenärer med anledning av covid-19.

Läs mer här - information från TUI »
Läs mer här - information från Ving »

Det är viktigt att du håller dig uppdaterad. Här hittar du mer information från den svenska ambassaden om resor till Spanien »

Uppdaterad: 2021-01-11


Res till Teneriffa så blir semesterns möjligheter nästan oändliga.

Teneriffa är den kanariska arkipelagens största ö, med varierad natur och spännande utflyktsmöjligheter. På den solsäkra sydsidan blommar kaktusar i halvöken medan nordkusten grönskar av vin, bananer och tomater. Däremellan höjer sig vulkanen Teide 3 718 m ö h, omgiven av lavaslätter och svala pinjeskogar.

Utflykter på Teneriffa
Att uppleva Teide är det givna utflyktstipset. Men du kan även boka delfinsafari, örundtur, båtturer och biljetter till djurparken Loro Parque eller det gigantiska vattenlandet Siam Park i thailändsk stil. Du som reser hit under vinterhalvåret kan även kombinera Teneriffa med en vecka på grannön La Gomera. Du väljer fritt bland resmål och hotell på öarna. Läs mer om La Gomera lite längre ner på sidan.

I de sydvästra, soligaste delarna av Teneriffa ligger Playa de las Americas och Los Cristianos med härliga stränder och massor med nöjen. Här väljer du mellan massor av bra hotell, bland annat flera Blue Star med stora pooler och aktiviteter för hela familjen.

Av resmålen på Teneriffas solsäkra sydkust är Playa de Fañabe nyast, mest välplanerat och sofistikerat i fråga om stil och utbud. Här hittar du trendiga designbutiker, några av öns bästa restauranger och fina boendealternativ som våra RIU-hotell med bra lägen och höga kundbetyg.

Los Gigantes är en medelstor semesterort med flera stränder och en hel del shopping och restauranger. Ändå har den bevarat sin småstadskänsla och blivit en favorit hos många som sätter mysfaktorn högt. Reser du utan barn kan vi rekommendera dig TUI Sensimar här i Los Gigantes. Det finns också ett familjevänligt Blue Star, Costa Los Gigantes Resort.

Vacker utsikt över unika Roque Cinchados unika klippformation med berömda vulkanen Teide i bakgrunden
Vacker utsikt över unika Roque Cinchados unika klippformation med berömda vulkanen Teide i bakgrunden © Pixabay

La Gomera

Den charmiga lilla ön La Gomera ligger bara femtio minuters båtresa från Teneriffa. Ändå är det som att komma till en annan värld. Vandringsleder genom vackra lagerskogar, små badstränder och en genuin atmosfär är några av nyckelorden för att beskriva den fridfulla ön. Men den genuina atmosfären är påtaglig med byar och småstäder i stället för höga hotell och massturism.

Läs mer om La Gomera

Liten by på La Gomera
Liten by på La Gomera © TUI