°

Weekendcharter Prag

Gamla broar, fantastiska byggnader och en av de vackraste städerna i Europa.

Prag anses vara en av de vackraste städerna i världen. I dess bevarade historiska centrum, som sedan 1992 är med på UNESCOs världsarvslista, återspeglas de senaste elva århundradenas historia. En stad full av sevärdheter, förtrollar inte bara sina besökare med sin charm och skiftande arkitektur och imponerade vyer utan också med sin intima, romantiska atmosfär.

En stämningsfull båttur

Floden Vltava slingrar sig genom Prags centrum, vilket gör den idealisk för en vacker och sevärd båttur. Bort från stadens buller och folk kan du luta dig bakåt och njuta synen av den historiska staden. Om vädret tillåter kan du sitta uppe på däck och njuta synen av den förtjusande staden. En stämningsfull båttur där staden upplevs på ett helt annat sätt!

Besök Pilsner Urquell bryggeri - Pilsnerns födelseort

År 1842 introducerade bryggaren Josef Groll världen till den första klara, gyllene och underjästa ölen i värden, nämligen en ljus lageröl kallad Pilsner Urquell. Innan dess var öl en mörk och grumlig dryck. En revolution som skulle slå igenom värden över - idag imiterar över 2/3 av världens öl denna originella ljusa lager. Ölen bryggas fortfarande i samma bryggeri enligt de traditionella metoderna. Det tar längre tid, men innebär att de aldrig äventyrar smaken.

Pragborgen - världens största slott

Pragborgen tronar vackert över centrum och är stadens mest dominerande attraktion. Med sina 77 000 m2 är den, enligt Guinness rekordbok, världens största forntida slott och absolut värt ett besök. Börja med en liten promenad i det historiska området kring slottet och beskåda resterna av Sveriges kanonkulor från Trettioåriga kriget, som fortfarande sitter i murarna.

Weekendcharter - ett smidigt sätt att resa

Själva konceptet Weekendcharter passar den som vill göra det enkelt för sig och samtidigt få ut mesta möjliga av sin resa. Det enkla består i att du reser från en flygplats nära dig. Flyg, hotell och transfer är alltsammans lättöverskådligt paketerat. Tack vare bra avgånstider och möjlighet att boka in sig på intressanta utflyktsmål, ofta med svensktalande guide, kan du låta din weekendresa bli till bästa möjliga upplevelse.

aktuellt