Skip to content

Äntligen! Nu är charterflyget igång igen.

Imorse lyfte åter charterflyget från Jönköping. I april 2020 gick det senast utgående charterflyg från Jönköping Airport. Glädjen var stor imorse när flygplatsen åter fylldes med förväntansfulla resenärer till Gran Canaria.

Liten flicka med stråhatt sitter på en kabinväska i väntan på att få flyga på semester.
Härligt att hälsa resenärerna välkomna idag - stora som små!

Vi gjorde en liten intervju med Henrik Älverdal, Marknadschef på Jönköping Airport, under charterpremiären.

Hur känns det att vara igång?
-Jätteroligt! Äntligen, får vi väl säga. Det är ju 1,5 år sedan vi hade utgående chartertrafik så det är fantastiskt att vi äntligen är igång, berättar Henrik Älverdal.

Hur är då intresset för att resa?
-Intesset för att resa är stort. Idag är flygplanet nästan fullt och enligt rapporter från charterarrangörerna TUI och Ving har de tre senaste veckorna ökat så pass mycket att vi säljer mer nu än vad vi gjorde under samma period 2019, som anses vara ett "normal-år". Det är bra bokat resten av hösten också, det finns några ströplatser kvar, men högt tryck är det såklart vid skolloven, fortsätter Henrik.

Vad ska man då tänka på nu när man ger sig ut och reser?
-Jag skulle vilja skicka med tre tips. Det första är var påläst - vad är det som gäller inför resan. Det kan gälla covidpass, inreseformulär och att se över sina reseförsäkringar. Håll dig uppdaterad är mitt andra tips. Se till att följa med i utvecklingen av pandemin om någonting förändras. Mitt tredje tips är kolla ditt pass i god tid inför din resa. Se till att du har ett pass som är giltigt. De gäller bara i fem år, så de kanske har hunnit gå ut sen du reste sist, avslutar Henrik.

Det nästan fullsatta flygplanet lyfte strax efter kl 09.00 på morgonen och lämnade ett grått och regnigt Jönköping bakom sig. På Gran Canaria väntar sol och 27 grader och semestern kan så smått börja.

Henrik Älverdal, Marknadschef Jönköping Airport, står vi charterflyget när passagerarna går ombord.
Henrik Älverdal, Marknadschef, Jönköping Airport