Skip to content

goTO Nordics ansöker om konkurs

GoTO Nordics logotyp
GoTO Nordics

Charterarrangören goTO Nordics, med säte i Kalmar och försäljningskontor i Skellefteå, har anskökt om konkurs. Det är effekterna av Coronaviruset som drabbat företaget. Allt sedan UD införde avrådan från utlandsresor har man sökt efter en lösning att driva verskamheten vidare, utan att lyckas. Resebranschen drabbades först och hårdast av krisen och för goTO Nordics blev det extra smärtsamt då man hade 6 fullbokade flyg bara i april.

-Då utgifterna för flyg, hotell, guider mm delvis var förbetalda och inte refunderbara satte det oss i en prekär situation, säger Olle Fält Styrelseordförande för goTO Nordics.

goTO Nordics skulle haft en avgång till Krakow från Jönköping i april och nu blir även den planerade avgången till Prag i oktober inte av. Arrangören ber om ursäkt för att man inte haft möjlighet att svara alla resenärer som oroligt frågat efter sina pengar:

-Det har varit omöjligt att svara då vi själva letade efter svaren. Vi tackar alla som har rest, eller skulle ha rest med oss för förtroendet. Vi beklagar verkligen den situation som ni och vi hamnat i, fortsätter Olle.

I och med konkursen kan resenärer som bokat med goTO Nordics få sina pengar tillbaka från resegarantifonden som hanteras av Kammarkollegiet. Ansökan om betalning från fonden kan göras här:

Ansökan om ersättning enligt resegarantilagen