Skip to content

Jönköping Airport startar utbildning för flygplatsbrandmän

Under 2020 kommer Jönköping Airport att satsa på utbildningsverksamheten och erbjuda grundutbildning Flygplatsbrandman till externa flygplatser. I dagsläget planeras två utbildningstillfällen under 2020, ett tillfälle på våren och tillfälle på hösten. Utbildning pågår under två veckor och kommer att vara i ett högt tempo. Flygplatsen tar in ett begränsat antal elever för att kunna leverera en utbildning med god kvalité till ett konkurrenskraftigt pris.

I utbildningen varvas teori med praktiska övningar då eleverna har tillgång till brandövningsplatsen som ligger i anslutning till flygplatsen där också den kommunala räddningstjänsten övar. Eleverna ska ha med sig lite förkunskaper i bagaget, exempelvis körkort för tung lastbil (C-kort).

Magnus Johansson som är utbildningssamordnare på Jönköping Airport ser positivt på att flygplatsen har tagit steget att utveckla utbildningsverksamheten:
-Det känns jättekul att vi nu även kan erbjuda vår utbildning till externa flygplatser. Utöver vårt geografiska läge, mitt i södra Sverige, har vi en fördel i att ha en brandövningsplats i anslutning till flygplatsen vilket gör att vi kan öva och få ett så verkligt scenario som möjligt, säger Magnus Johansson.

Anmälan för vårens och höstens utbildning har öppnat. Vill du läsa mer om utbildningen kan du läsa mer här öppnas i PDF. Utbildningen på Jönköping Airport uppfyller kraven enligt EASAs Regelverk.

Vid frågor, kontakta:
Rony Forsberg, VD Jönköping Airport
Tel: +46 36-31 12 01
E-post: rony.forsberg@jkgairport.se

Magnus Johansson, Utbildningssamordnare Jönköping Airport
Tel: +46 36-31 12 37
E-post: magnus.johansson@jkgairport.se

Jönköping Airport AB