Skip to content

Nu lyfter charterflygen från Jönköping igen!

Palmer längs strandpromenaden i Playa Amadores, Gran Canaria
Playa Amadores

Äntligen är cirka ett och ett halvt års väntan över. Onsdagen den 20 oktober lyfter det åter charterflyg från Jönköping för soltörstande resenärer i regionen. Destinationen är svenskfavoriten och den tillika klassiska kanarieön Gran Canaria.

Senast det gick några charterflyg från Jönköping var i april 2020. På flygplatsen är man spänd av förväntan och laddad för att åter få välkomna passagerare.
– Riktigt roligt att charterarrangörerna fortsätter att satsa på Jönköping. Det här har vi väntat på och det ska bli fantastiskt att få hjälpa ressugna i vår region att komma iväg igen, säger Henrik Älverdal, Marknadschef Jönköping Airport.

Fler avgångar och ytterligare en destination planeras.
Initialt blir det en avgång i veckan. Det är charterarrangörerna TUI och Ving som delar på försäljningen medan danska flygbolaget Jettime, kommer flyga med sin Boeing 737-800, med plats för 189 passagerare. Precis innan jul, planerar redan TUI för att utöka programmet till Gran Canaria med en andra avgång i veckan, nu på torsdagsmorgnar. Samma vecka ändras även avgångstiden för onsdagsflighten från eftermiddag till morgonavgång.
Dessutom planerar TUI för ytterligare en favoritdestination, kanarieön Teneriffa. Avgångar varannan tisdag med start den 21 december. Härifrån nås även den lite mindre kända ön, La Gomera.

Högt bokningstryck hos Ving.
Enligt charterarrangören Ving är trycket på resorna högt redan nu. De senaste två veckorna har nybokningarna av resor från Jönköping Airport i vinter ökat med 159 procent jämfört med de föregående två veckorna. De mest åtråvärda datumen bokas nu upp i snabb takt.
– Att många redan nu planerar för vintersol är ett som är säkert och Jönköpings-området är inget undantag. I samband med att restriktionerna nu slopas och den generella reseavrådan hävs har vi redan sett en ökad efterfrågan och förväntar oss en riktig reseboom. Så vill man vara säker på att komma iväg i vinter gäller det att boka snabbt, i synnerhet om man har önskemål om ett specifikt datum eller hotell. Vi vet hur uppskattat det är, i synnerhet bland barnfamiljer, att på ett smidigt och enkelt sätt kunna resa direkt från sin lokala flygplats och därför känns det väldigt roligt att vi äntligen kan börja flyga från Jönköping Airport igen, säger Fredrik Henriksson, kommunikationschef Ving.

Tryggt att resa från Jönköping.
På Jönköping Airport är man måna om att passagerarna ska känna sig trygga. Man fortsätter följa myndigheternas rekommendationer och charterbolagens instruktioner. En stor och rymlig terminal samt inga samtida avgångar skapar goda förutsättningar för att hålla avstånd till varandra när man ska resa. Om saker och ting skulle förändras kan man vara extra trygg, då charterbolagen är fortsatt generösa med sina av- och ombokningsskydd.

Vid frågor, kontakta:
Henrik Älverdal, Marknadschef Jönköping Airport
Tel: +46(0)36-31 12 08
Mail: henrik.alverdal@jkgairport.se

Länkar:
Charterprogrammet från Jönköping i vinter
Hitta din resa till solen