Skip to content

Nytt skidcharterresmål från Jönköping

Skiers go slalom on a white slope in a sunny Andorra
New ski charter destination from Jönköping

Till vintern 2019 kommer man för första gången kunna resa till Spaniens största skidområde, Baqueira-Beret, direkt från Jönköping Airport. Det är researrangören Qtravel som fortsätter att arrangera skidresor till Andorra från Jönköping, som nu även lägger till den spanska skidorten till sin repertoar.

-Fantastiskt roligt att vi kan erbjuda denna spännande skidort direkt från Jönköping den kommande vintern. Det blir en krydda i programmet utöver Andorra och våra solresor till Kanarieöarna. Vi vet att skidintresset här är stort och är således väldigt glada att Qtravel fortsätter sin satsning på Jönköpingsregionen, säger Jönköping Airports Marknadschef, Henrik Älverdal.

Baqueira-Beret är uppdelat i tre sektorer. Baqueira, Beret och Bonaguia som tillsammans bildar ett sammanbyggt system om hela 157 km pist. Precis som Andorra är det beläget i bergskedjan Pyrenéerna. Endast 2h busstransfer från Lleida, där flyget landar. I princip inga liftköer, det bästa ur det spanska köket och skidåkning för såväl rutinerad som nybörjare, utgör områdets främsta styrkor. Men behöver man oroa sig för blaskig, varm spansk snö?
-Absolut inte! Här åker du i torr pudersnö i välpreparerade och fantastiska pister. Förra vintern föll inte mindre än 10 m snö så det blev många fina puderdagar, berättar Ulf Östmark, VD för Qtravel.

Avresa från Jönköping Airport sker 10 mars 2019. Blir efterfrågan stor från Jönköpingsregionen finns möjlighet att utöka med ytterligare någon avgång, tillägger Östmark.

Vid frågor, kontakta:
Henrik Älverdal, Marknadschef Jönköping Airport 036-31 12 08 henrik.alverdal@jkgairport.se
Rony Forsberg, VD Jönköping Airport 036-31 12 01 rony.forsberg@jkgairport.se

Jönköping Airport AB

for travelers

Welcome to Jönköping Airport!
Read more about what you need to know before your flight.

To and from the airport