Skip to content

På måndag 07.40 lyfter första flyget till Stockholm från Jönköping

Det blir inledningsvis två avgångar per dag från Jönköping och två från Bromma, med pris från 668 kronor för en enkel resa inklusive skatter och avgifter.

– Vi är oerhört glada att vi med så kort varsel kunde hitta en lösning som nu möjliggör flyg till och från Jönköpingsregionen, säger Christian Clemens som är vd för inrikesflygbolaget BRA.

På mindre än ett dygn stod det klart att inrikesflygbolaget BRA erbjuder flyg mellan Jönköping och Stockholm efter NextJets konkurs.

– Det är mycket glädjande att BRA kommer att trafikera Jönköping-Stockholm/Bromma. Att med så kort tid från beslut till att man kan starta upp trafiken visar på vilket professionellt företag som BRA är och tillsammans med oss här i Jönköping kommer vi att erbjuda en bra produkt som vi tror kommer att attrahera såväl affärs- som privatresenären. Att BRA dessutom har en tydlig miljöprofil och stämmer väl med vår egen satsning på hållbarhet och miljö ser vi som ytterligare ett plus i vårt samarbete! – säger Rony Forsberg, VD på Jönköping Airport i en kommentar till den nya linjen.

Efter sommaren blir det en mer långsiktig lösning med fler avgångar. Fram till 21 juni trafikerar BRA Jönköping - Bromma med en Fokker 50 från Halmstad som mellanlandar i Jönköping enligt en tillfällig tidtabell, för att snabbt komma igång med flygningarna.

– Vi är inte helt klara med detaljerna kring flygtider och antal platser för flygen efter sommaren, men blir det inom de närmaste veckorna, säger Christian Clemens.

Den Fokker 50 som flygs av bolaget Amapola för BRA har totalt 50 platser. Flygtiden mellan Jönköping och Bromma är beräknad till 55 minuter.

Från och med nu är det även möjligt för alla Jönköpingsbor att boka flyg med 100 procent biobränsle, något BRA var först i världen att erbjuda alla resenärer från april i år. Det är inte möjligt att boka resor mellan Jönköping och Halmstad.

För bokning vänligen se flygbra.se eller din lokala resebyrå.


Vid frågor, kontakta:
Henrik Älverdal, Marknadschef Jönköping Airport
Tel: +46 36-31 12 08
E-post: henrik.alverdal@jkgairport.se

Rony Forsberg, VD Jönköping Airport
Tel: +46 36-31 12 01
E-post: rony.forsberg@jkgairport.se

Jönköping Airport AB