Skip to content

Turkietresor satsar på Jönköping Airport

Turkos vik med båtar utanför Kemer, Turkiet
Magisk vik i Kemer, Turkiet

Charterarrangören Turkietresor gör från och med 2019 en satsning på Jönköping Airport. Detta gör man genom att sätta upp en serie avgångar från Jönköping till Turkiet, under perioden 13 maj till 24 juni nästa år. Turkietresor har inte tidigare flugit från Jönköping Airport, så för många i Jönköpingsregionen blir detta en ny bekantskap.

”Äntligen flyger vi från Jönköping! Utökningen av programmet är ett resultat av ökad efterfrågan på resor till Turkiet. Det är inget tvivel om att Antalyakusten är tillbaka som semesterfavorit bland skandinaver”, säger Levent Pandir, Försäljningsansvarig på Turkietresor.

Så sent som i början av oktober meddelade charterarrangören TUI att även de satt upp sex stycken avgångar till Turkiet, mellan 17 augusti och 28 september nästa år. Nu blir det alltså en ökning med ytterligare sex avgångar. Att Turkiet som charterdestination är tillbaka på allvar bekräftas också av Tickets bokningsstatistik från juni-augusti i år. Resandet från Sverige till Turkiet ökade med hela 74,2%, jämfört med samma period förra året.

”Det är med stor glädje som vi välkomnar Turkietresor till Jönköping och vi ser fram mot ett spännande samarbete. Vi har definitivt märkt av en ökad efterfrågan på Turkiet och att vi nu kan erbjuda regionen resor dit både på våren såväl som på hösten känns fantastiskt roligt”, säger Henrik Älverdal, Marknadschef på Jönköping Airport.

Turkietresor blir den tredje charterarrangören som erbjuder solresor från Jönköping. Utöver dem och TUI finns även Ving etablerade på Jönköping Airport sedan tidigare.

Turkietresors hemsida
Reseguiden - Hitta din resa till Turkiet

Vid frågor, kontakta:
Rony Forsberg, VD Jönköping Airport
Tel: +46 36-31 12 01
E-post: rony.forsberg@jkgairport.se

Henrik Älverdal, Marknadschef Jönköping Airport
Tel: +46 36-31 12 08
E-post: henrik.alverdal@jkgairport.se

Levent Pandir, Försäljningsansvarig Turkietresor
Tel: +46 703- 33 92 69
E-post: levent.pandir@turkietresor.se

Jönköping Airport AB