Gå till innehåll
Lossning av fraktflyg pågår

Frakt

Jönköping har ett idealiskt geografiskt läge för alla typer av logistiklösningar. Flygplatsen ligger bara sju minuter från E4:an mitt emellan Stockholm och Malmö/Köpenhamn och endast tre minuter från riksväg 40 till Göteborg.

Jönköping Airport har utvecklats till ett av de viktigaste fraktnaven i Sverige tack vare det geografiska läget med utmärkta anslutningsmöjligheter och möjligheten att erbjuda en helhetslösning för frakthantering på flygplatsen. Det ger en rad olika fördelar då flygplatsbolaget hanterar hela processen från start- och landningstjänst, till lastning/lossning, handling-, säkerhet-, terminalhantering samt in- och utleverans. Personalen har kunskap och kompetens för att hantera de flesta sorters flygplan och flyggods.


Ulrik Find, VD DANX Group Sverige:

”Jönköping som ort ligger fantastiskt till. Det är navet för all logistikverksamhet för oss i hela Norden”

Se filmen ovan om betydelsen för fraktverksamheten för vårt samhälle och vår region.
Filmen är från hösten 2020.


Jönköping Airport Cargo är en av Transportstyrelsen säkerhetsgodkänd flygfraktterminal och är en av två flygplatsterminaler i Sverige som är neutralt oberoende av speditörer. Här kan erbjudas en rad logistisktjänster som inte nödvändigtvis behöver användas i samband med just fraktflyg. Såsom hantering och byggnation av palleter och ULDs, hantering av speciell last inklusive hantering av farligt gods, konsolidering och ”omexning”, import-exporttjänster för distribution inom Sverige och i hela Skandinavien.

Fraktverksamheten på Jönköping Airport är en viktig del i regionens strävan att utveckla regionen till ett nationellt och internationellt logistikcentrum. Flygplatsen medverkar i detta arbete i olika sammanhang och är representerade i olika regionala sammanslutningar för dessa ändamål.

Fraktverksamheten drivs sedan 2006 i egen regi och i januari 2010 invigdes en ny större fraktterminal, med bland annat 600 kvadratmeter temperaturstyrd lagerkapacitet. I december 2014, efter bara fyra år togs en utökning med ytterligare 450 kvadratmeter i bruk.
Jönköping fungerar som ett nav som binder ihop Bryssel, Karlsruhe, Oslo, Billund och Helsingfors.

Fraktterminalen håller öppet dygnet runt (på begäran).
Följande fraktföretag opererar för närvarande på Jönköping Airport Cargo Terminal: FedEx, TimeMatters och DanX.

Containrar lossas från fraktflygplan
Containrar lossas från fraktflygplan © Jönköping Airport

Kontakt
Om du är intresserad av att samarbeta med oss eller vill diskutera logistikmöjligheter välkommen att kontakta Henrik Älverdal, Marknadschef.
Tel: +46(0)36 - 31 12 08
E-post: henrik.alverdal@jonkopingairport.se

För operationella frågor vänligen kontakta Magnus Ivarsson, Fraktchef.
E-post: cargo@jonkopingairport.se

Spontanansökan Jobb

Om du är intresserad av att bli en del av vårt team på flygplatsen i framtiden så kan du skicka in ditt CV tillsammans med ett personligt brev till oss där du berättar om vad du är intresserad av att bidra med. Skicka ett mail till HR-administratör: jobb@jonkopingairport.se på flygplatsens personalavdelning.