°

Vanliga frågor

Här har vi samlat de vanligaste frågorna.

Vad kostar parkeringen?
En vecka på långtidsparkeringen kostar 550 kr.
Två veckor på långtidsparkeringen kostar 750 kr.
Läs mer om parkeringen

Finns det någon uttagsautomat på flygplatsen?
Nej, det gör det tyvärr inte.

Kan man växla utländsk valuta på flygplatsen?
Nej, det finns inget växlingskontor på flygplatsen. Däremot finns det växlingskontor i centrala Jönköping.
Forex Bank på Västra Storgatan 6 i Jönköping erbjuder en bättre växlingskurs och ingen återväxlingsavgift för dig som reser från Jönköping Airport!

Hur mycket bagage får man ha med sig på flyget?
Det beror på vilket flygbolag du skall resa med. Kontakta ditt flygbolag eller din researrangör. Pris, vikt och mått samt övervikt varierar mellan olika flygbolag och vilken biljettklass du har.

Kan man köpa barnvagnspåsar på flygplatsen?
Absolut. Vi säljer barnvagnspåsar som kostar 40 kr. Vi tillhandahåller även Airshells-väskor som är en robust väska som skyddar din barnvagn, paraplyvagn och bilbarnstol. Till information och bokning av Airshells

Hur lång tid innan flyget avgår bör man vara på flygplatsen för att checka in?
Reser du på charter öppnar vi incheckningen 2 timmar innan avgång (ibland ännu tidigare) och stänger 1 timme innan avgång. Reser du reguljärt med BRA öppnar vi incheckningen 45 minuter innan avgång och stänger 15 minuter innan avgång. Se till att du är på flygplatsen i god tid så att planet kan lyfta på rätt tid. Läs mer om incheckningen

Finns det restaurang på flygplatsen och kan man köpa något efter säkerhetskontrollen?
Ja, det finns en restaurang på flygplatsen och de har öppet på alla våra charteravgångar samt de flesta övriga avgångar. På alla våra charteravgångar finns det även försäljning i gaten efter säkerhetskontrollen. Det finns även en kaffe- och en vattenautomat i gate 3.

Måste man använda charterbolagens adresstaggar?
Nej, det behövs inte. Det är för övrigt bra att ha en adresslapp på sin väska med namn och telefonnummer på. Incheckningen sätter alltid en tagg på väskan. TUI har slutat tillverka sina adresstaggar.

Finns det rökrum på flygplatsen?
Ja, det finns en rökbur i gaten efter säkerthetskontrollen. Övrig rökning inom flygplatsens område sker på angivna platser.