Gå till innehåll

Direktflyg från Jönköping till Almedalen

Den som planerar att besöka almedalsveckan på Visby i sommar, kommer kunna resa till och från Jönköping med flyg. Avgång från Jönköping strax före lunch tisdagen den 27 juni och hemresa från Visby på torsdagskvällen den 29 juni.

Bakom satsningen står Almedalsflyget.se som drivs av Norrköpingföretaget Tadema AB i samarbete med Saab AB. Bolaget har de senaste 9 åren, med avbrott för pandemiåren, trafikerat Visby under almedalsveckan. Bolaget har erbjudit ett flertal avgångar under almedalsveckan primärt från Linköping och lägger nu till Jönköping i programmet. Flygtiden är ca 35 minuter, vilket gör att man kan ta flyget från Jönköping vid 11.35 och äta en lunch i Visby.

– Vi har sett ett ökat intresse genom åren med passagerare från Jönköpingsregionen som rest från Linköping. Vilket gör att vi tror det finns en tillräcklig efterfrågan för att linjen ska bära sig, säger initiativtagaren Thomas Sjölander, Tadema AB.

Saab AB kommer flyga med sitt egna flygplan, en Saab 2000 med plats för 50 passagerare. Biljetter bokas digitalt via almedalsflyget.se, där man också har möjlighet att boka transfer med buss mellan Visby flygplats och Visby hamnterminal.

– Väldigt glädjande att vi kan erbjuda denna flyglösning till de i vår region som ska till almedalsveckan. Vi vet att många planerar en resa samt att intresset för att kunna ta sig dit snabbt och smidigt är stort, säger Henrik Älverdal, kommersiell chef Jönköping Airport.

Vid frågor, kontakta:
Henrik Älverdal, Kommersiell chef Jönköping Airport 036-31 12 08 henrik.alverdal@jkgairport.se
Thomas Sjölander, Tadema AB 0705-26 42 20 info@almedalsflyget.se