Gå till innehåll

Klart: De tar över Stockholmslinjen

Flygbild över Stockholm
Flygbild över Stockholm © Pixabay

Jönköping får åter en flygförbindelse till Stockholm efter sommaren. Det är flygbolaget Air LEAP, som förra hösten flög linjen mellan Jönköping och Stockholm-Arlanda, som återupptar trafiken från och med den 26 augusti.

I vintras valde Air LEAP pga den hårda konkurrenssituationen med flygbolaget BRA att upphöra med trafiken mellan Jönköping och Stockholm-Arlanda. I våras meddelade dock BRA som flugit mellan Jönköping och Stockholm-Bromma att de också lägger ner sin linje. Sista avgången genomfördes dagen före midsommarafton. Flygbolaget har haft svårt att få lönsamhet på linjen men Air LEAP ser fortfarande en möjlighet i Jönköpingsregionen och väljer nu alltså att komma tillbaka.

Air LEAP kommer flyga med en Saab 340 med plats för 32 passagerare. Det blir sammanlagt 15 avgångar per vecka i vardera riktningen. Måndag-torsdag tre avgångar, fredagar två avgångar och söndagar en avgång. Att det nu blir Arlanda istället för Bromma ser Rony Forsberg VD på Jönköping Airport, positivt på.
-Mycket glädjande att Air Leap väljer att börja flyga mellan Jönköping och Arlanda och det visar ju på att flygbolaget tror på Jönköpingsregionens framtida utveckling, säger Rony i en kommentar.

Sammanlagt flyger Air LEAP reguljärt året runt från sju olika flygplatser i Sverige, Norge och Finland. Bolaget är ett svenskt regionalt flygbolag med norska ägare och flyger såväl reguljär- som chartertrafik. Satsningen på Jönköping ligger helt i linje med bolagets ambition som är att växa ytterligare på den nordiska marknaden.

Vid frågor, kontakta:
Rony Forsberg, VD Jönköping Airport
Tel: +46 36-31 12 01
E-post: rony.forsberg@jkgairport.se

Henrik Älverdal, Marknadschef Jönköping Airport
Tel: +46 36-31 12 08
E-post: henrik.alverdal@jkgairport.se

Jönköping Airport AB