Gå till innehåll

NY busslinje och utökad tidtabell

Från och med 14 juni får vi en ny busslinje till och från flygplatsen. Länstrafikens nya linje heter Linje 31 och ersätter den tidigare Linje 27. Även linjesträckningen bli ny. Samtliga turer går till och från flygplatsen och Resecentrum. Under sommaren (14 juni-15 aug) går vissa turer till Axamobadet vilka Linje 18 tidigare utfört.

Utöver dessa förändringar sker också en kraftig utökning av antalet turer. Första avgången från Resecentrum på helgfria vardagar sker redan kl 05.00 och ankommer till flygplatsen kl 05.25. Ca 1,5h tidigare jämfört med tidigare tidtabell. Sista avgången på helgfria vardagar från flygplatsen mot Resecentrum sker kl 20.30.

Det blir också numera möjligt att ta bussen till och från flygplatsen på lördagar och söndagar, något som inte gått tidigare. Såväl helgfri lördag som söndag ankommer första bussen till flygplatsen redan kl 06.25 och sista turen från flygplatsen till Resecentrum avgår kl 20.30 (helgfri lördag) respektive kl 18.30 (söndag).

Buss parkerad utanför flygplatsterminalen
Från och med 14 juni 2021 gör JLT en stor utökning av antalet turer till och från flygplatsen.

Antalet bussavgångar varierar mellan 1-2 ggr/timme under samtliga dagar och den nya tidtabellen välkomnas av Jönköping Airport:

-Det här är en helt fantastisk och efterlängtad satsning som Jönköpings Länstrafik nu gör. Vi är SÅ glada! Att man snabbt och smidigt nu kan ta bussen mellan flygplatsen och Jönköpings centrum såväl kvällar som helger underlättar för både våra egna anställda och framförallt för våra resenärer. I undersökningar vi gjort på Jönköping University har vi bland annat fått fram att studenterna saknar en passande kollektivtrafik till våra flygavgångar, något som hindrat dem från att kunna flyga från Jönköping då många av dem också saknar tillgång till bil, säger Henrik Älverdal, Marknadschef Jönköping Airport.

Ytterligare kvällsavgångar öppnar upp för charterresenärer

Från och med 16 augusti lägger Jönköpings Länstrafik till två turer på vardagskvällar. Avgångstid kl 21.30 och kl 23.30 från flygplatsen vilket bland annat medför att de som tänker resa till Gran Canaria och Teneriffa i vinter från Jönköping Airport kan välja att ta bussen ner till stan efter sin ankomst. För den som inte ska resa finns också andra fördelar med den nya tidtabellen:

-Ja, varför inte ta bussen upp för ett besök på Dumme Mosse eller för en lunch eller glass på flygplatsens restaurang AirInn, avslutar Henrik.

Tidtabellen för Linje 31 finner du i sin helhet här.