Gå till innehåll

Ny VD för Jönköping Airport

Styrelsen för Jönköping Airport AB har utsett Sofie Hagman till ny VD och Verksamhetsansvarig. Sofie har sedan slutet av 2018 haft huvudansvaret för driften på flygplatsen som Verksamhetsansvarig. Mattias Hörberg, tf VD sedan 25 januari, lämnar sitt uppdrag i samband med att Sofie tillträder tjänsten den 1 september.

Porträttbild Sofie Hagman
Sofie Hagman, Verksamhetsansvarig på Jönköping Airport, tillträder som VD i september 2021

– Jag och styrelsen är mycket nöjda över att kunna tillsätta en kompetent VD/Verksamhetsansvarig internt i bolaget. Sofie har god kännedom om flygplatsen, är väl insatt i branschen och har en gedigen bakgrund i olika ledande befattningar. Jag är övertygad om att vi kommer få se en fortsatt positiv utveckling av vår verksamhet, säger Maria Hörnsten, ordförande för Jönköping Airport AB.
– Jag är väldigt glad och stolt över att styrelsen gett mig förtroende att leda Jönköping Airport vidare mot ett mer hållbart flygresande i en bransch som haft det tufft under pandemin. Jag ser fram emot att tillsammans med bolagets kompetenta medarbetare ta nästa kliv och utveckla flygplatsen framåt, kommenterar Sofie Hagman.

Vid frågor, kontakta:
Maria Hörnsten, Styrelseordförande Jönköping Airport
Tel: +46(0)702-76 40 91