Gå till innehåll

Populärt charterresmål tillbaka

Turkos strand i Antalya
Antalya, Turkiet

Nästa sommar kan man återigen flyga charter direkt från Jönköping till Antalya, Turkiet. Det är researrangören TUI som sätter upp en serie mellan 17 augusti och 28 september, 2019 och flygen kommer avgå på lördagar.

”Äntligen! Det känns fantastiskt roligt att vi åter kan erbjuda direktflyg till Turkiet. Vi har sedan en tid tillbaka märkt ett allt större intresse för resmålet och en efterfrågan som har ökat hela tiden. Att dessutom kunna resa från sin närmaste flygplats vet vi uppskattas av många”, säger Jönköping Airports marknadschef, Henrik Älverdal.

Senast det gick att flyga till Turkiet direkt från Jönköping var 2016. Som mest har det tidigare varit uppe i två direktflyg varje vecka. Oroligheter i landet gjorde att charterresandet till Turkiet minskade radikalt. Läget har dock stabiliserats och i takt med det har efterfrågan kommit tillbaka. Den varma svenska sommaren till trots ökade resandet från Sverige till Turkiet under juni-augusti med 74,2%, jämfört med samma period förra året, visar Tickets bokningsstatistik.

En målmedveten satsning

”Vi har länge och målmedvetet arbetat för att få tillbaka Turkiet till charterprogrammet. Till exempel undersökte vi nyligen intresset för destinationen bland våra följare på Facebook och gensvaret var helt otroligt! Aldrig tidigare har vi fått en sådan positiv och tydlig respons på ett inlägg”, fortsätter Älverdal.
Turkiet blir sommartid det sjätte charterresmålet som erbjuds direkt från Jönköping. Sedan tidigare kan man flyga direkt till Cypern, Kreta, Split, Mallorca och Rhodos. Vintertid går charterflygen till Gran Canaria två gånger och Teneriffa en gång i veckan. Dessutom en charterflight till Barcelona i mars 2019 för den som önskar åka skidor i Andorra eller spanska Baqueira-Beret.


Vid frågor, kontakta:
Rony Forsberg, VD Jönköping Airport
Tel: +46 36-31 12 01
E-post: rony.forsberg@jkgairport.se

Henrik Älverdal, Marknadschef Jönköping Airport
Tel: +46 36-31 12 08
E-post: henrik.alverdal@jkgairport.se

Jönköping Airport AB