Gå till innehåll

Ving fördubblar kapaciteten från Jönköping till Gran Canaria i vinter

Resesuget från Jönköping Airport är minst sagt stort. 7 av 10 sommarresor med Ving till Mallorca och Kroatien är redan bokade och beläggningen inför sommaren är nu 6 procentenheter bättre än pre-pandemin, sommaren 2019. För att möta den höga efterfrågan kommer Ving nu med glädjande besked inför vintern då kapaciteten till Gran Canaria fördubblas.

Gran Canaria, foto Erik Josjö

- Det råder inga tvivel om att vår direktcharter från Jönköping Airport är uppskattad. Vi såg tidigt en hög efterfrågan på sommarens resor till Mallorca och Kroatien och att vi nu har bättre bokningsläge än innan pandemin säger en hel del om hur stort resesuget är. Därför känns det extra roligt att kunna meddela att vi nu utökar antalet platser till vintern med det dubbla för att möjliggöra för fler Jönköpingsbor att komma i väg, säger Claes Pellvik, kommunikationschef Ving. *

Den 25 april inleddes säsongen till Mallorca, dit Ving flyger med det egna flygbolaget Sunclass Airlines varje tisdag till och med 1 augusti. Kroatien är en annan favorit som i år för första gången på flera år är tillbaka i Vings program från Jönköping, senast var sommaren 2019. Till Kroatien flyger Ving under senare delen av augusti fram till slutet av september.

Nu kommer även glädjande besked inför vintern då Ving dubblerar kapaciteten till Gran Canaria. Till den populära kanarieön drar trafiken i gång lagom till höstlovet, den 25 oktober, och avgångarna sker sedan varje onsdag till och med den 27 mars 2024.

- Det här är jätteroligt! Dels att Mallorca i vanlig ordning säljer bra, men även att årets sommarnyhet Kroatien ser ut att bli en succé. Att Ving nu väljer att dubblera sitt utbud till Gran Canaria i vinter bekräftar vår egen bedömning att intresset åter är stort, för att smidigt och enkelt kunna resa på charter direkt från Jönköping, säger Henrik Älverdal, Kommersiell chef Jönköping Airport.

Kontakter:
Henrik Älverdal, Kommersiell chef Jönköping Airport, 0722 13 74 99, E-post: henrik.alverdal@jkgairport.se

För ytterligare information, kontakta:
Claes Pellvik, kommunikationschef Ving/Nordic Leisure Travel Group, 0709 51 30 32, E-post: claes.pellvik@ving.se