°

Teknisk chef

Vill du bli nyckelperson i en mycket spännande utvecklingsfas för Jönköping Airport med pågående utbyggnadsprojekt? Då har du hittat rätt!

Jönköping Airport har en unik tillgänglighet genom sitt läge mitt i södra Sverige. Jönköping Airport AB är ett kommunalt bolag som driver och utvecklar flygplatsen i Jönköping. Efter kommunens övertagande år 2010 så har såväl passagerarsiffror som fraktverksamhet ökat markant.

Om arbetsplatsen
Jönköping Airport AB är en flexibel flygplats, våra ledord är säker, smidig och personlig. Vi arbetar aktivt tillsammans med flygbolag, researrangörer och partners med att utveckla verksamhet och trafik både på passagerar- och flygfraktsidan. I dagsläget arbetar 49 personer inom Jönköping Airport AB men totalt har ett hundratal personer flygplatsen som sin dagliga arbetsplats.

Arbetsbeskrivning
Som Teknisk chef är du ansvarig för verksamhetens tekniska utrustning och svarar för tekniska enhetens flygsäkerhet och luftfartsskydd. Tekniska enheten ansvarar för förvaltning av verksamhetens fastigheter och fordon såväl som flygteknisk utrustning.
Du rapporterar till Verksamhetsansvarig. Vidare kommer du att ansvara för avdelningarna verkstad och fastighet, som består av fem medarbetare, samt alla tekniska avtal och leverantörer. Som en del av verksamhetens ledning kommer du att företräda verksamheten vid interna och externa möten för att tillsammans med andra intressenter hantera upphandlingar och teknisk utveckling, samt ansvara för projektledning.
Jönköping Airport är just nu i en mycket spännande utvecklingsfas med pågående utvecklings- och utbyggnadsprojekt, som kommer sträcka sig över kommande år, där du kommer ha en nyckelposition.

Dina kvalifikationer
Vi ser gärna att du har relevant arbetslivserfarenhet och vi tror att din utbildningsbakgrund är civil- eller högskoleingenjör från el, bygg, väg och vatten eller motsvarande. Du är flytande i svenska och har goda kunskaper i engelska. Om du har erfarenhet av och förståelse för flygbranschen eller driftorganisationer som är igång dygnet runt ser vi det som meriterande.
För att lyckas i rollen har du en naturlig fallenhet för ledarskap och skapar engagemang, vilket leder till ökad prestation inom teamet och säkerställer att prestationsmålen avseende flygsäkerhet och luftfartsskydd uppnås, samt tillförlitlighet på tekniska lösningar och fordon.
Du har förmågan att få saker att hända och klarar att hantera flera ärenden parallellt och samtidigt behålla en översiktsbild över skeendena. Som person är du jordnära, självständig samt logisk och praktisk. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och har en god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Du erbjuds
I en unik och spännande miljö har du möjlighet att ha flygplatsen som din arbetsplats där din vardag präglas av ansvar, säkerhet och en hög grad variation. Flyget skapar ett attraktivt och tillgängligt Jönköping där näringslivet blomstrar och där omvärlden finns runt hörnet. Hos oss bidrar du till resande, affärer och möten mellan människor. Vi erbjuder dig en stimulerande arbetsplats med en stark framtidstro.

Våra verksamhetsområden
Verksamheten består av tre verksamhetsområden, reguljärtrafik, chartertrafik och fraktflyg.
Från flygplatsen går chartertrafik till de populäraste semesterresmålen, med medelhavsdestinationer under sommarhalvåret och Kanarieöarna under vinterhalvåret. Vintertid erbjuds också skidcharter från Jönköping i form av direktflyg till Andorra och Spanska Baqueira-Beret.
Reguljärtrafik har vi i dagsläget till Stockholm Bromma. Fraktflyg förekommer nattetid året runt. Här binds Bryssel, Karlsruhe, Oslo, Billund samt Helsingfors samman, där Jönköping fungerar som ett nav. Operatörer i denna verksamhet är TNT, DanX samt Time:matters.

Omfattning och placering
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid dagtid med placering på Jönköping Airport. Tillträde enligt överenskommelse. Arbetsvillkoren styrs av Allmänna Bestämmelser inom Visions avtalsområde.

Övrigt
Eftersom arbetet är placerat på flygplatsen, som är ett skyddsområde med höga säkerhetskrav, så kommer en säkerhetsprövning genomföras med utdrag ur belastningsregistret före anställning. Du kommer även att behöva uppvisa intyg för sysselsättning som täcker de senaste fem åren.
När du skickar in din ansökan godkänner du att dina personuppgifter registreras och behandlas för rekryteringsändamålet. Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för HR och rekryterande personer inom organisationen i enlighet med GDPR.

Sista ansökningsdag
Sista ansökningsdag är 2019-08-31, men urvalsprocessen sker löpande och du är välkommen med din ansökan så snart som möjligt via jobb@jonkopingairport.se
Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta verksamhetsansvarig Sofie Hagman på telefon 036-31 12 17

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.