°

Tax-free

Efter säkerhetskontrollen ligger Gateshoppen. Här kan du bl.a. inhandla parfymer, kosmetika, smycken, alkohol och choklad.

Gateshoppen är öppen på alla våra charteravgångar.
I sommar har vi avgångar till Kreta, Mallorca, Rhodos, Cypern och Kroatien. Här får du handla, godis, dricka, parfymer, smycken, solglasögon med mera.
I vinter har vi två avgångar till Gran Canaria och en till Teneriffa. På dessa tre flighter går det att handla alkohol, tobak och snus, då Kanarieöarna är ett undantag och räknas som icke-Eu land. Det går givetvis bra att även handla godis och parfym på vinterflighterna.

Allt som inhandlas efter säkerhetskontrollen får tas med ombord på flyget. Även läsk, alkohol, parfymer och kosmetika i behållare som rymmer mer än 100 ml.

Reser du inom EU?

Då får du köpa parfym, kosmetika och choklad. Du får inte köpa alkohol (sprit, vin, öl) och tobak taxfree när du reser inom EU. Om du däremot har ett stopp eller byter plan i ett EU-land, men din slutdestination är utanför EU, får du köpa alkohol och tobak taxfree.

Reser du utanför EU?

Då får du köpa alkohol och tobak samt parfym, kosmetika och choklad. Alkohol (sprit, vin, öl) och tobak får köpas taxfree vid resa till 289 länder. Detta gäller till exempel Turkiet och Gran Canaria.
För mer information gå in på Tullverkets hemsida.

Glöm inte bort att kontrollera flygbolagets regler över hur många påsar du får ta ombord på flyget.